Установени са всички участници в жестоката агресия над ученичка във Варна.

...
Установени са всички участници в жестоката агресия над ученичка във Варна.
Коментари Харесай

След шокиращата агресия над ученичка от нейни връстници: Установени са всички участници

Установени са всички участници в жестоката експанзия над ученичка във Варна. Момичето бе пребито от нейни връстници, а по-късно фрагменти от случилото бяха публикувани в обществените мрежи и провокираха вълна от отвращение.

Клиповете били оповестени в обществените мрежи, само че по-късно - изтрити

Всички участници в побоя са на възраст 15 и 16 години. Образувано е досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди.

„ Снети са сведения от всички участници, само че към момента нямаме подаден сигнал, тъжба от потърпевшото момиче. Според данни на нейния татко чакаме идната седмица да се появят в районното ръководство, да подадат сигнала и да продължи работата по формираното досъдебно произвеждане. Не е изяснена точната причина, тъй като участниците във видеоклипа дават разнообразни версии, само че до момента в който нямаме информация от момичето, не можем към момента да предприемем нищо “, сподели Светла Златев, регионална ОДМВР-Варна.

Момчето е удряно неведнъж в главата

След като шеф разпознава собствен възпитаник във видеоклипа е подаден сигнал до Държавната организация за протекция на детето. Назначена е инспекция във всички учебни заведения, в които има открити участници.

„ Екипите ще окажат методическа поддръжка. От през днешния ден влизат психолози от националната мобилна група за спешна намеса в учебните заведения, в които има участници. Те ще работят с тях, само че и с възпитаници, техни връстници. Благодаря на ОДМВР, които ще спомагат за предварителна защита на сходни случаи. Във всички варненски учебни заведения ще влязат инспектори, тъй че да се приказва и да се обърне внимание, че не обществените мрежи са място за решение на каквито и да е проблеми “, сподели доктор Ирена Радев, шеф на районното ръководство на образованието във Варна.

Според аутопсията изрично няма причинно-следствена връзка сред побоя и настъпилата гибел

Според информацията участниците във видеоклипа не са проявявали експанзия до момента.

След като се откри виновността на всички участници педагогическите препоръки ще бъдат взети мерк

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР